Kuiper schuttingen, professionals in tuinafscheidingen

Een mooie tuin, een eigen plekje groen om tot rust te komen, een speelplaats voor de kinderen of een ruimte voor gezelligheid met vrienden. Een tuinafscheiding zorgt niet alleen voor privacy, veiligheid en beschutting maar kan de tuin ook áf maken. In de meeste gevallen wordt gekozen voor een mooie schutting. Deze geeft meteen resultaat, vereist weinig onderhoud en neemt minder plaats in dan een heg.

Tekst: Harrie Linssen

Kuiper Schuttingen uit Helmond is al meer dan 20 jaar actief in het plaatsen van schuttingen, niet alleen voor individuele klanten maar ook voor projecten zoals bij nieuwbouw door vrijwel heel Nederland en België. Het bedrijf is in staat om elk gewenst design te verwezenlijken. Bij de aanschaf van een schutting of afscheiding worden de wensen van klanten besproken en is het mogelijk om materialen en mogelijkheden ter plekke te laten zien. De jarenlange ervaring staat garant voor een gedegen adviesplan dat past bij elk budget. Zo kan een passende tuinafscheiding worden aangeboden tegen een scherpe prijs.

Houten schutting
De hedendaagse schuttingen kennen vele mogelijkheden, van eenvoudig tot design. Het meest bekende en gebruikte materiaal is hout. Dat is niet voor niets. Hout is een natuurlijk materiaal dat een warme uitstraling heeft en gemakkelijk te verwerken is. De meest voorkomende houtsoorten die worden gebruikt zijn vuren, grenen, douglas en bankirai. Vurenhout is afkomstig van de fijnspar en heeft een lichte, egale houtkleur met weinig kwasten en noesten. Dit hout kan desgewenst vakkundig worden gespoten in een zwarte kleur, waardoor een levensduur van minimaal 15 jaar mogelijk is. Grenen lijkt op vuren, maar komt van de grove den. Het is ook donkerder van kleur en bevat meer kwasten en noesten dan vurenhout. Douglashout is van nature erg sterk, verkleurt weinig en hoeft vanwege zijn natuurlijke duurzaamheid niet bewerkt te worden waarmee het milieuvriendelijk is en toch zo’n 15 jaar meegaat. Tenslotte werkt Kuiper ook met bankirai, een hardhout van de Shorea Laevis-boom. Deze houtsoort is uitermate sterk en bestand tegen insecten, schimmels en extreme weersomstandigheden waardoor een lange levensduur is gegarandeerd.

Unieke Nobifix-schutting
Een speciaal materiaal is een schutting van Nobifix-hout dat afkomstig is van Europese naaldbomen, die met innovatieve houttechnologieën wordt omgevormd tot een extreem duurzame houtsoort. Het hout bezit de stevigheid van beton maar dan met de natuurlijke uitstraling van hout. Het is milieuvriendelijk en heeft een lagere prijs dan hardhout. Nobifix is goed bestand tegen insecten, schimmels en houtrot. Daarmee is het een goed alternatief voor hardhout en de verwachte levensduur is met minimaal 25 jaar gelijk aan een hardhouten schutting van bankirai. Kuiper Schuttingen is er trots op dat ze in Nederland de eerste aanbieder zijn van dit duurzame en onderhoudsvrije product.

Betonnen schuttingen
Naast houten schuttingen zijn er de nagenoeg onderhoudsvrije betonnen schuttingen. Een trendy en mooie betonschutting geeft een tuin een stijlvolle uitstraling, strak en modern. Een motief dat de schutting gemetseld lijkt is een perfect alternatief voor een gemetselde muur. Er is geen fundering nodig en het kan dus snel worden geplaatst. Betonnen schuttingen zijn er in verschillende structuren, kleuren en combinaties, van een gladde betonlook tot een rotsmotief en/of een bijzondere combinatie tussen lichte stukken beton en donkere pilaren.

Hout beton schutting
Voor mensen die op zoek zijn naar een unieke, moderne en stijlvolle schutting zoals een designschutting is er de hout-betonschutting. Deze bevat de stevigheid en strakke uitstraling van een betonschutting, maar de natuurlijke en warme touch van een houten schutting. Een beton- houtschutting kan geheel worden aangepast aan persoonlijke wensen. Daarbij kan worden gekozen uit combinaties van verschillende houtsoorten en betonstructuren. De houten tuinschermen worden geplaatst op betonplaten vlak boven de grond zodat er geen contact wordt gemaakt met de bodem, waardoor de levensduur van deze schuttingen langer is.

Online- en maatwerkservice
De website van Kuiper schuttingen biedt de mogelijkheid om op eenvoudige wijze een schutting samen te stellen, inclusief een prijsindicatie. Daarnaast is maatwerk mogelijk door wensen kenbaar te maken via een offerteformulier. Doordat Kuiper Schuttingen beschikt over een eigen werkplaats, kunnen tuinafscheidingen en schuttingen in elk gewenst formaat en in elke hoogte worden uitgevoerd. Zo wordt elk ontwerp geheel afgestemd op de wensen van de klant. Daarnaast maken ze niet alleen schuttingen, maar worden de zwarte houten schuttingen ook door het bedrijf zelf gespoten.

Professionele plaatsing
In de loop van de jaren heeft Kuiper Schuttingen veel ervaring opgebouwd in het plaatsen van alle soorten schuttingen, zodat een prachtig eindresultaat is gegarandeerd. Het zelf plaatsen van een schutting lijkt in eerste instantie niet zo moeilijk en lijkt ook goedkoper. Echter, om maximaal te kunnen genieten van een kwaliteitsschutting is het belangrijk om de schutting goed waterpas te zetten en stevig te verankeren om omvallen en scheeftrekken te voorkomen. Juist door de jarenlange ervaring weet het team een stevige plaatsing van een nieuwe schutting in een mum van tijd op correcte wijze te realiseren.

Klanttevredenheid voorop
Kuiper Schuttingen levert en plaatst veel tuinafscheidingen waardoor het mogelijk is om kwalitatieve materialen in grotere aantallen in te kopen. Dat zorgt ervoor dat een (design)schutting kan worden aangeschaft tegen zeer concurrerende prijzen. Kuiper Schuttingen is overtuigd van de kwaliteit van hun producten en diensten. Daarom hechten ze veel waarde aan de meningen van klanten. Daarbij gaat het niet alleen om het eindresultaat, maar ook om service zoals klantvriendelijkheid, punctualiteit, prijs en snelheid. De vele positieve commentaren en reviews op de website, overige social media en een score van 9,4/10 uit 72 beoordelingen spreken dan ook voor zich.

Deel dit bericht