Rosa ‘Green Summer’® met Goud bekroond op Floral2023

Rosa Green Summer®, op de markt gebracht door Meerplant BV uit Meer (B), is door de jury van de Belgische vakbeurs Floral 2023 bekroond met een Gouden Medaille. De jury oordeelde dat dit de meest vernieuwende cultivar was van de zestien kandidaten. Het is, aldus de Jury,  een meerwaarde dat deze roos zowel binnen als buiten enorm decoratief overkomt. Rosa ‘Green Summer’® wordt gelanceerd onder het merk ‘Ceci n’est pas une rose’. Winner van deze plant is Martin Vissers van Viva International Bvba.

Deze unieke rozenplanten, waarvan de miniatuur bloemen helemaal niet op rozen lijken, zijn met veel zorg gekozen omwille van hun ziekteresistentie, klimaatbestendigheid, bloeirijkheid, gebruiksvriendelijkheid en kleurenpracht. Ze staan allen op eigen wortel, dus geen wildopslag. Ze passen perfect vooraan in de vaste planten border, perk en openbaar groen. Rosa Green Summer®, vormt bovendien een extra dicht tapijt van groene glanzende blaadjes dat onkruid geen kans geeft. De kleine witte, mooi geurende enkelvoudige roosjes worden druk bezocht door het bijenvolk. De rode botteltjes in de herfst maken van deze super bodembedekker een extra kleur sieraad in de tuin. De hoogte is 20 – 30 cm  en de plantafstand bedraagt 50 cm

Rosa ‘Green Summer’® is ook reeds bekroond op internationale rozenconcoursen waar ze gedurende 2 of 3 jaar werden opgevolgd en gekeurd door een vakjury en het laatste jaar door een internationale jury. Internationale prijzen werden behaald in Barcelona 2021, Premi Escola Institut Pedralbes, Barcelona 2021, Prix du Parfum (Amie de Jardins), Nyon 2022, Golden Rose en Paris Bagatelle 2022.

Deel dit bericht