Voor een perfect gazon, zonder moeite

De nieuwe generatie STIHL iMOW® robotmaaiers zet de toon op vlak van maaibeeld en bedieningscomfort

Met de volgende generatie iMOW® robotmaaiers tilt STIHL automatisch gazononderhoud naar een nieuw niveau. De zes machines zijn uitgerust met alles wat nodig is voor een perfect maairesultaat en korte maaitijden, om tuineigenaars in een mum van tijd weer van hun gazon te laten genieten. Het gaat hierbij meer bepaald over het nieuwe Disc Cut-maaisysteem, de ruime maaibreedte van de machines, de krachtige lithium-ion-accu’s en het intelligente rij- en laadgedrag. De rijsnelheid past zich aan de omstandigheden aan en garandeert zo een constant hoge maaikwaliteit. Ook het bedieningscomfort is grensverleggend: de nieuwe iMOW® robotmaaiers kunnen namelijk direct aan de machine én via de nieuwe MY iMOW® app intuïtief aangestuurd worden. Die app is het belangrijkste bedieningselement om alle instellingen, zelfs de maaihoogte, comfortabel via de smartphone of de tablet te registreren. Bovendien worden de gebruikers geholpen door led-elementen en de spraaktechnologie van de machine, die informatie geven over de actuele status van de robotmaaier. De robotmaaier kan ook gekoppeld worden aan Smart Home-systemen. STIHL verkoopt de nieuwe generatie iMOW® robotmaaiers voor tuinen met een oppervlak van maximaal 5.000 vierkante meter vanaf begin 2023. 

  • Nieuwe dimensie in gazononderhoud

Dankzij hun innovatieve, moderne design zijn de robotmaaiers van de nieuwe STIHL iMOW® generatie een echte highlight in de tuin. Met een maaibreedte van 28 centimeter klaren de machines de klus een stuk sneller: daartoe dragen ook de krachtige lithium-ion-accu en het intelligente laadbeheer bij. De machine past de duurtijd en intensiteit van de laadfasen automatisch aan het maaiplan aan. De nieuwe machines komen op de markt als iMOW 5 voor oppervlakken tot 1.500 m², iMOW 6 (3.000 m²) en iMOW 7 (5.000 m²) en zijn in twee varianten verkrijgbaar. Ze vallen al meteen op door hun kleuren, maar ze zijn ook anders uitgerust: zo pakken de EVO-modellen uit met een hogere snelheid, waardoor de actieve maaitijd nog afneemt en kunnen ze ook hellingen tot 45 procent aan. Bovendien is voor deze modellen optioneel een upgrade-kit met aandrijfwielen en extra asgewichten verkrijgbaar voor sterk glooiende en oneffen terreinen met een helling tot 60 procent.  

  • Perfect maairesultaat

De nieuwe generatie STIHL iMOW® robotmaaiers zijn uitgerust met een Disc Cut-maaisysteem met drie zwevende messen. Dit maaisysteem levert een perfect maaibeeld dankzij de hoge snelheid van de lemmeten en is door de regelmatige verandering van de draairichting ook heel duurzaam. Als de messen dan toch vervangen moeten worden, kan dat in een handomdraai gereedschapsloos gebeuren. De nieuwe machines passen bovendien hun maaisnelheid intelligent aan de maaisituatie aan: op hellingen of bij dichte gazons wordt de snelheid automatisch verlaagd en daardoor wordt het gras altijd optimaal gemaaid. Tegelijk zorgen de standaard ultrasone sensoren voor een vroege herkenning van objecten en hindernissen, zodat de machine er voorzichtig omheen rijdt. De iMOW® robotmaaiers van de nieuwe generatie rijden ook intelligent terug naar hun laadstation via de geleidingsraad. Dat vermijdt grotendeels sporen aan de rand van de begrenzingsdraad en zo worden maaitijden effectiever gebruikt. Voor de eigenaar betekent dit nog meer ongestoorde vrije tijd in de tuin. 

  • Centrale regeling via MY iMOW® App 

Via de eveneens pas ontwikkelde MY iMOW® app hebben gebruikers via Bluetooth of wifi uitgebreid toegang tot hun robotmaaier. De EVO-modellen zijn bovendien uitgerust met mobiele data en kunnen daardoor ook gemakkelijk vanop afstand worden bediend, zelfs als er geen wifi beschikbaar is in de tuin. De eigenaars kunnen daardoor het maaiplan voor hun iMOW® comfortabel op hun smartphone of tablet instellen en op elk moment aanpassen, status- en foutmeldingen oproepen of de maaihoogte en regensensor instellen. Bovendien biedt dit hun de mogelijkheid in te grijpen in de huidige activiteiten en bijvoorbeeld het maaien met de app op te starten of de iMOW® naar zijn laadstation te sturen. Ook de snijhoogteverstelling kan met de app bediend worden om tussen 20 en 60 millimeter ingesteld te worden of om die bijvoorbeeld aan het weer aan te passen.  

  • Intuïtieve bediening 

Behalve met de MY iMOW® app kun je je nieuwe iMOW® robotmaaier ook koppelen aan Smart Home-systemen. Bovendien zijn ze uitgerust met een bedieningsveld, waarmee je de hoofdfuncties zoals het starten en stoppen met maaien en het naar het laadstation sturen intuïtief direct aan de machine kunt regelen. Extra hulp bieden de led-elementen, die de actuele status visualiseren en de machines bovendien een personaliseerbare moderne look geven. De nieuwe generatie robotmaaiers is uitgerust met spraaktechnologie, waarmee de machine de eigenaar vertelt hoe lang het maaien waarschijnlijk nog zal duren.

De iMOW® robotmaaiers van de nieuwe generatie van STIHL zijn verkrijgbaar in twee versies. Los van de verschillen in het design vallen de EVO-modellen (rechts) op met hun hogere snelheid voor een nog lagere actieve maaitijd.
De iMOW® robotmaaiers van de nieuwe generatie van STIHL zijn verkrijgbaar in twee versies. Los van de verschillen in het design vallen de EVO-modellen (rechts) op met hun hogere snelheid voor een nog lagere actieve maaitijd.
Met de nieuwe generatie iMOW® robotmaaiers tilt STIHL het automatische gazononderhoud naar een nieuw niveau: met hun Disc Cut-maaisysteem met ruime maaibreedte, krachtige accu’s en een intelligent laadbeheer wordt de wekelijkse actieve maaitijd nog korter.
Met de nieuwe generatie iMOW® robotmaaiers tilt STIHL het automatische gazononderhoud naar een nieuw niveau: met hun Disc Cut-maaisysteem met ruime maaibreedte, krachtige accu’s en een intelligent laadbeheer wordt de wekelijkse actieve maaitijd nog korter.

Het centrale bedieningselement van de nieuwe generatie robotmaaiers van STIHL is de eveneens nieuwe MY iMOW® app. De hoofdfuncties kunnen ook direct via het ​ bedieningsveld op de machine worden bediend. De machine kan ook gekoppeld worden aan Smart Home-systemen.

Deel dit bericht