STIHL lanceert app voor professionele gebruikers

Met de connected App breidt STIHL zijn digitale oplossing voor een efficiënt machineparkbeheer verder uit. De nieuwe app maakt deel uit van de cloudgebaseerde STIHL connected systeemoplossing waarmee professionals hun machinepark en teams digitaal kunnen beheren. De STIHL connected App op de smartphone of de tablet van de gebruiker ontvangt via Bluetooth informatie over het aantal bedrijfsuren. Die informatie wordt verzonden door de Smart Connector, een sensor die op de machine wordt bevestigd. De app stuurt deze informatie vervolgens door naar de STIHL Cloud, die dient als centraal gegevensopslagsysteem. Indien gewenst kan je ook de geolocatie van de machines doorgeven. Dankzij de synchronisatie met de STIHL Cloud kan de gebruiker bijvoorbeeld specifieke machines in de STIHL connected App opzoeken en hun laatst gekende locaties op een kaart bekijken. Bovendien toont de “Nearby”-functie aan de gebruiker welke machines zich in zijn directe omgeving bevinden. Tot slot kan hij ook komende onderhoudsbeurten en de onderhoudsgeschiedenis bekijken, en op die manier ongeplande stilstand van machines vermijden.

Productkenmerken
Dankzij de nieuwe STIHL connected App is de cloudgebaseerde systeemoplossing STIHL connected nog beter afgestemd op de behoeften van professionele gebruikers. De overzichtelijke app biedt een snel overzicht van machinegegevens zoals de bedrijfsuren, de ouderdom van de machine of het team waartoe ze behoort. Daarnaast kan de gebruiker komende onderhoudsbeurten en de onderhoudsgeschiedenis raadplegen. Ook kan hij de laatst gekende locaties van de machines op een kaart weergeven. Bovendien toont de “Nearby”-functie de gebruiker welke machines zich in zijn directe omgeving bevinden. De app werkt op Android en iOS en is gratis beschikbaar in de gebruikelijke App Stores. Voor bestaande klanten: alle machines die al in de STIHL app zijn geregistreerd, worden automatisch naar de nieuwe app overgebracht. Je hoeft de gegevens dus niet opnieuw in te voeren.

Intelligent verbonden
De cloudgebaseerde systeemoplossing STIHL connected is gebaseerd op vier elementen. De STIHL Smart Connector (1), die zowel op de benzine-, accu- en elektrische machines van STIHL als op die van andere fabrikanten kan worden geïnstalleerd, registreert en bewaart de bedrijfsuren terwijl de motor draait. Hij geeft deze informatie via Bluetooth door aan de STIHL connected App (2), die op de smartphone of tablet van de gebruiker is geïnstalleerd. Deze gegevens worden vervolgens naar de STIHL Cloud (3) verzonden, de centrale gegevensopslag. Indien gewenst kan je ook de geolocatie van de smartphone of tablet doorgeven. Tot slot kunnen de gebruikers via het STIHL connected Portal (4) de gegevens handig en duidelijk bekijken, vaak in realtime, zodat ze deze kunnen evalueren en naar wens kunnen verwerken.

Efficiënt beheer van het machinepark
Met STIHL connected hebben professionele gebruikers een gedetailleerd overzicht van de status van hun machines. Het systeem informeert hen tijdig over naderende onderhoudsbeurten. Via de app is een serviceafspraak met hun STIHL dealer snel gemaakt. Indien gewenst verstuurt het systeem vooraf alle service gerelateerde machinegegevens naar de gespecialiseerde dealer zodat hij het werk kan plannen en, indien nodig, ook de reserveonderdelen kan bestellen. Dit verkort de onderhoudstijd zodat de machine snel weer inzetbaar is.

Deel dit bericht