Halve finalisten Glazen Tulp 2021 bekend

Deze week werd door FloraHolland de uitslag van de tweede stemronde van de Glazen Tulp Award bekend gemaakt. Alle noviteiten die door zijn naar de halve finale zijn nu bekend, waarvan zes producten van Decorum. Begin november wordt bekend welke vernieuwende producten er door zijn naar de finale. De onder kwekers felbegeerde Glazen Tulp zal in december uitgereikt worden aan de kweker met de beste marktintroductie.

Arcadia Chrysanten met Chrysanthemum Capriool

Jaarlijks introduceert Arcadia Chrysanten meerdere soorten pluischrysanten, niet zo gek dus dat zij een vaak geziene finalist zijn voor de Glazen Tulp Award. Dit jaar waren zij genomineerd met drie soorten, waarvan de lichtroze variant ‘Capriool’ eruit springt en door is als finalist in de categorie snijbloemen.

Together2Grow met Alstroemeria Avianna
Dankzij nauwe samenwerking met veredelaars introduceert Together2Grow regelmatig nieuwe rassen, die veelal exclusief bij hen verkrijgbaar zijn. Dit jaar introduceerden zij het roze vernieuwende alstroemeria soort ‘Avianna’ samen met veredelaar H.M. Tesselaar.

Freek van der Velden met Cheeky Garvinea
Afgelopen voorjaar introduceerde Freek van der Velden met veel trots de Cheeky Garvinea in potmaat 12. Deze volle plant heeft veel kleine bloemen en is beschikbaar in vier kleuren. Ook blijft deze maar nieuwe bloemen geven, hierdoor bloeit de Cheeky in de lente, zomer en najaar tot aan de eerste vorst. Het leuke aan de Cheeky Garvinea is dat deze geschikt is voor zowel binnen als buiten! 

Van Schie met Roselily Sara
Roselily Sara heeft grote roze bloemen met een donkere middennerf en spikkels naar het lichtgroene hart. De lieflijke Sara heeft minimaal 18 licht uit elkaar staande knoppen per plant, wat een mooi gevuld boeket op pot geeft. De bloemen hebben door de plantopbouw elk ruimte om tot volle bloei te komen. 

Ter Laak Orchids met Phalaenopsis Marvellous Pink 
Marvellous is het nieuwe concept van Ter Laak; dankzij haar vele vertakkingen en enorme hoeveelheid bloemen oogt de Marvellous als een rijkbloeiend Phalaenopsis-boeket, waar je maandenlang van kunt genieten! De Marvellous Pink is genomineerd.

Sion Phalaenopsis Scention
‘Perfium Scented Orchids’ zijn de nieuwe geurende Phalaenopsis-rassen waarvan de Scention roze-zalm gekleurd is. Kenmerkend voor deze pastelkleurige orchidee is de heerlijke zeepachtige geur, die vooral in de ochtend goed te ruiken is. Met deze geurende planten wordt een natuurlijk ‘home perfume’ in huis of kantoor gebracht.

Deel dit bericht