Ecopots marktleider in gerecyclede bloempotten en plantenbakken van ongekende klasse

Het duurde even voordat The Pots Company het ultieme materiaal had ontwikkeld; kwalitatief hoogstaande materie, afkomstig van 80% gerecyclede kunststoffen en 20% gerecyclede natuursteen. Maar na tien jaar experimenteren, ontwerpen en proefdraaien, waren ze daar: Ecopots. Deze glorieuze nieuwkomer in de markt van bloempotten en plantenbakken staat als een huis. Pure schoonheid en een tijdloos, minimalistisch ontwerp zijn gecombineerd met een unieke, handgemaakte afwerking en duurzame roots.

Tekst: Marie-Christine Koestal

Ecopots zijn daarnaast sterk én licht, uv-bestendig, breukvast en vorstbestendig, waardoor ze ideaal zijn voor zowel binnen- als buitengebruik. Duurzaamheid zit ook in de gegarandeerde levensduur van minimaal tien jaar en verder in het volledig recyclebaar zijn. Ecopots zijn verkrijgbaar in zeven tijdloze en natuurlijke kleuren. Het product is bedoeld voor high-end tuinretail maar ook de projectenmarkt. Tweede loot van The Pots Company zijn Cosapots, specifiek gericht op de projectenmarkt. Ze zijn gemaakt van Cohesa, een uniek materiaal dat een combinatie is van polyester, glasvezel en natuurlijke toevoegingen. Cosapots worden op dezelfde manier gemaakt als exclusieve jachten, door laag na laag te bouwen. Het resultaat is een zeer sterke, vorstbestendige en lichte plantenbak. Met The Pots Company doet eigenaar Emmanuel De Vriendt nu zijn intrede in de redelijk prijsgerichte Nederlandse markt in bloempotten en plantenbakken.

Bij Ecopots en Cosapots gaat het om betaalbaar designdat absoluut langer meegaat dan die van reguliere aanbieders. Al in 2006, toen recycling nog in de kinderschoenen stond, hield Emmanuel zich bezig met een goede balans tussen people, planet & profit, nu voor ondernemingen een must, toen een niche. Ondersteund door zijn broer, een architect, ontwierp hij een mooie collectie. Zoals een architect te werk gaat, koos hij voor een stevig fundament: goed materiaal dat mooi blijft en een simpel, functioneel, tijdloos design: de basis voor het DNA van The Pots Company. Goed voor de wereld, goed voor de mens. Want, mooi design geeft rust in het hoofd. The Pots Company richt zich op zelfstandige ondernemers in de branche en ziet retailers als distributiekanaal om klanten te bedienen. Partnerships via een shop-in-shop-formule genieten de voorkeur.

Deel dit bericht