Bio-Ron werkt vanuit de circulaire gedachte

De aandacht voor meer biodiversiteit in de tuin is duidelijk gegroeid en een gezonde bodem heeft topprioriteit gekregen bij het weide- en bodembeheer. Als specialist in biologisch tuinieren ziet
Bio-Ron (uit het Zeeuwse Axel) dat er steeds vaker natuurlijke keuzes gemaakt worden. “We zijn
blij dat consumenten bewuster met hun tuin omgaan”, vertelt Meggy, de eigenaresse van Bio-Ron.

Inspireren
Biologisch tuinieren betekent simpel gezegd in samenwerking met de natuur gezonde planten telen, zonder gebruik van kunstmest en/of chemische bestrijdingsmiddelen. Het realiseren van een gezonde, evenwichtige bodem met een actief bodemleven is een belangrijke voorwaarde voor biologisch tuinieren. “Er wordt steeds vaker gekozen voor bodemverbeteraars en compost of bokashi. De interesse is groeiende. We adviseren en inspireren mensen hier graag over.”

Circulaire gedachte
Het ontwikkelen van een gezonde bodem vraagt om een juiste behandeling. “Het recept voor een blijvend mooi gazon kan eenvoudig zijn als we de bodem de tijd en de juiste ondersteuning geven. We werken vanuit de circulaire gedachte. Dit doen we door geen kunstmest te gebruiken, maar juist organische bemesting in de vorm van compost of bokashi te maken van takken, bladeren en andere organische materialen.”

Ieder systeem is zo sterk als de zwakste schakel
Bodemverbeteraars ondersteunen de bodem-regeneratieprocessen en vullen tekorten in de bodem aan. In tegenstelling tot meststoffen die je ieder jaar weer opnieuw moet strooien, zijn bodemverbeteraars bedoeld als ‘reparatiebemesting’ die je één of twee keer inzet. Ze zijn onschadelijk voor mens, dier en milieu. Er zijn verschillende soorten bodemverbeteraars:
• Gesteentemeel, zoals bijvoorbeeld lavameel, is een
structuurverbeteraar die een enorme rijkdom levert
voor de bodem aan sporenelementen.
• Kleimineralen verbeteren het vochtvasthoudend vermogen
van de grond.
• Zeeschelpenkalk is een natuurlijke kalk bron die traag vrijkomt en zo verzuring van de grond tegengaat, zonder het bodemleven te zeer te belasten.

Zelfs op plekken met erg veel schaduw of zon is het mogelijk om een gezonde, uitgebalanceerde bodem te creëren. Op deze basis kan een mooi, vol gazon groeien. Het Bio-Ron graszaadmengsel ‘Blote Voeten Gras’ is hier uitermate geschikt voor. Dit is een robuust, onbehandeld biologisch gazon, dat ook uitstekend dienstdoet als speelgras. Afsluitende tip van Bio-Ron: “Zaai op zonnige plekken onze biologische bijenzaden voor een zomer lang kleurige bloemen. Dit mengsel bevat ook natuurlijke stikstofbinders. Namens de bedreigde wilde bijen en hommels: bedankt!”

Deel dit bericht