Beste Benelux sporthouthakkers strijden om de titel tijdens STIHL TIMBERSPORTS® Benelux Kampioenschap 2020

Zaterdag 3 oktober in Haelen, Nederland

Toekijken hoe een getrainde houthakker een houtblok van 32 cm dik in minder dan 30 seconden in mootjes hakt? Het kan via de livestream van het STIHL TIMBERSPORTS® Benelux Kampioenschap 2020. Op zaterdag 3 oktober nemen de beste Benelux sporthouthakkers het tegen elkaar op in Haelen. Zonder livepubliek door de huidige maatregelen, maar met een geanimeerde livestream. Wat staat er op het spel? De Benelux titel én een plaats in de finale van het wereldkampioenschap in München op zondag 29 november. Afsluiten doet STIHL dit jaar met een spannende estafetterace: de Team Cup der Lage Landen. Ook voor trouwe volgers valt er via de social media van STIHL wat te winnen. Stay tuned!

De wedstrijd in een notendop

Op zaterdag 3 oktober vanaf 13u30 strijden de 14 beste Benelux sporthouthakkers tegen elkaar op het STIHL TIMBERSPORTS® Benelux Kampioenschap 2020. Niet alleen de Benelux titel maar ook een plaats in de finale van het WK in München staat op het spel. Dat vindt plaats op zondag 29 november in een televisiestudio. Tijdens de wedstrijd gaan de atleten tot het uiterste in 6 zaag- en bijldisciplines. Een loodzware opdracht waarbij een optimale combinatie van techniek, kracht en precisie noodzakelijk zijn om de snelste tijd neer te zetten.

Belgisch of Nederlands podium?

Is de Belg Koen Martens uit het juiste hout gesneden om opnieuw de titel te pakken? Hij werd vorig jaar voor de tweede keer Benelux kampioen en is dan ook de topfavoriet. Ook de Belg Maarten Cuvelier, die vorig jaar 7de eindigde, zal proberen zijn favorietenrol waar te maken. Hoe dan ook zal het podium Belgisch of Nederlands gekleurd zijn. Het zijn namelijk 7 Belgen en 7 Nederlanders die het tegen elkaar opnemen. Momenteel zijn er geen Luxemburgse sporters in topvorm.

Het Belgische team wordt naast Koen Martens en Maarten Cuvelier aangevuld met Robin Cuvelier, Arnaud Goudsmedt, Florent Van Raemdonck, Bert Bernaers en François Lambregts. De Nederlandse kwalificatiewedstrijd voor het Benelux kampioenschap staat gepland op zaterdag 19 september. De Nederlandse concurrentie is dus momenteel nog niet bekend. Wel is zeker dat de Belgen hun beste beentje zullen moeten voorzetten. Vorig jaar prijkten de Nederlanders immers op plaats 2 tot en met 6  met in volgorde: Martijn Harms, Eelco de Beer, Ben Terpstra en Rik van Drielen. Bemachtigen zij opnieuw een plaatsje? En welke 3 Nederlanders voegen we toe aan het kransje selecte deelnemers? Dat zal 19 september uitwijzen.

Nieuw: Team Cup der Lage Landen

Het WK voor teams kan dit jaar om evidente redenen niet plaatsvinden. Zoveel internationale sporters bij elkaar brengen, zou een te groot risico vormen. Toch zijn de atleten blijven trainen zonder wedstrijdperspectief. Daarom besliste STIHL om het Benelux kampioenschap af te sluiten met een Team Cup der Lage Landen. Zowel Nederland als België zetten hun 5 beste houthakkers in tijdens 2 heats van 4 disciplines. Het belooft een zware estafetterace te worden. Wie zette de beste individuele tijd neer? Wie heeft er nog genoeg energie om zich te smijten in deze uitputtende competitie? Wie liep er geen blessure op? Belangrijke factoren om de juiste keuze te maken om de eigen vlag te verdedigen. Welk land het zal halen? Ook dat is te volgen via de livestream!

Website België
Website Nederland
Facebook België
Facebook Nederland

TIMBERSPORTS® is een geregistreerd handelsmerk van ANDREAS STIHL AG & CO. KG. Voor meer informatie: https://www.stihl-timbersports.com/about-timbersports.aspx

Foto: Koen Martens – Standing Block Chop

Deel dit bericht