Daan Bleichrodt is Greenfluencer 2022

Daan Bleichrodt werd gisteren bij IVN natuureducatie gekroond tot Greenfluencer 2022. Hij kreeg de nieuwe trofee uit de handen van redacteur Willemijn van Iersel en van directeur Groenkeur Dick Oosthoek.

Wat is een Greenfluencer? Dat zijn vrouwen en mannen die voorop durven te lopen als het gaat om thema’s die ertoe doen. Vergroening, klimaatadaptatie en meer. Professionals die, met hun hoofd boven het groene maaiveld, verandering tot stand brengen. Dappere en innovatieve vakmensen die onze sector en ver daarbuiten positief beïnvloeden. Dat is het kenmerk van een Greenfluencer. Uitgeverij NWST presenteerde eind 2022 voor de vierde maal elf dappere en innovatieve mannen en vrouwen uit de groene sector, van CEO tot wethouder. Wij bekeken wie er voorop durfden te lopen bij de belangrijkste thema’s en lieten het stemmen vervolgens over aan onze lezers. En die stemmers wisten vooral Daan Bleichrodt te vinden.

Mister Tiny Forest
Daan Bleichrodt, ook wel mister Tiny Forest genoemd. Geïnspireerd door de Indiase ingenieur Shubhendu Sharma legde Bleichrodt als initiatiefnemer in Nederland ruim 250 tiny forests aan. Dit deed hij met een team van collega’s en vrijwilligers. Het doel: meer contact van kinderen met de natuur en daarnaast meer biodiversiteit en klimaatadaptatie in de stad. ‘Mensen die opgroeien in een groene omgeving zijn gezonder, gelukkiger, creatiever en meer maatschappelijk betrokken. Daarom heeft iedereen recht op natuur dichtbij’, aldus Bleichrodt. Wat ons betreft een échte Greenfluencer, klimaatadaptatie, stimulering van de biodiversiteit én natuureducatie.

Bleichrodt is trots dat hij de gewilde trofee heeft binnen weten te slepen. Bleichrodt: ‘De concurrentie van mijn mede-genomineerden was dit jaar erg groot. Er waren veel professionals genomineerd waar ik veel bewondering voor heb. Zoals Cecil Konijnendijk en Louise Vet. Deze award laat zien dat zelfs iemand zonder groene achtergrond, gewoon invloed kan hebben op de inrichting van de openbare ruimte. Ik hoop dat mensen steeds meer gaan beseffen dat de openbare ruimte van de inwoners is en dat je daar direct invloed op kan uitoefenen.’

‘Ik hoop dat mensen steeds meer gaan beseffen dat de openbare ruimte van de inwoners is en dat je daar direct invloed op kan uitoefenen’

Deel dit bericht