Weenect met nieuwe generatie GPS-trackers op Anido

Aan de afgelopen ANIDO-vakbeurs die begin september in het Belgische Kortrijk werd gehouden, namen bijna 130 exposanten deel. Eén daarvan was Weenect, de marktleider op het gebied van GPS-trackers voor huisdieren. Business manager Gil Van Roye kijkt zeer tevreden terug op de beurs, waar Weenect nog meer merknaam kon creëren in de Benelux én waar het de nieuwste trackers kon introduceren.

Het Franse bedrijf Weenect biedt halsbanden waarmee je een hond of kat kunt beschermen door altijd te weten waar hij of zij is. De nieuwste GPS-tracker, die werd gepresenteerd op ANIDO, is op een aantal vlakken vernieuwd. Het uiterlijk is meer gestroomlijnd en hij is straks beschikbaar in twee kleuren, maar er is meer: “De tracker bevat een lampje dat kan worden aangezet in de app, waarmee het huisdier gemakkelijker en veiliger in het donker kan wandelen”, vertelt Gil. Bovendien sluit de tracker “niet alleen aan op het 2G-netwerk, maar breidt het zich uit naar 3G, 4G, 5G en wifi om extra nauwkeurigheid te bieden.”

De nieuwe functies zijn gedeeltelijk te danken aan de partners en klanten van Weenect. “We hadden een vragenforum opgesteld waarop klanten hun feedback konden geven, over wat ze vonden van de tracker en wat er beter kon. Daarmee zijn we aan de slag gegaan. Ons team in Parijs kwam tot het besluit dat we inderdaad nog meer aan nauwkeurigheid konden winnen”, vertelt VanRoye. Vanaf eind dit jaar/begin volgend jaar worden de trackers gelanceerd in de Verenigde Staten. Als het daar goed loopt, worden ze eind 2023 ook bij ons uitgedeeld.
Voor de business manager zijn de hoge verwachtingen die ze hadden van de petcarevakbeurs volledig vervuld. “We verwachtten veel volk, omdat we vorig jaar – vooral in de Benelux – een grote groei in het marktaandeel van Weenect merkten. Er is ook zeker veel volk afgekomen. We hebben zowel met grote als met kleine handelaren gesproken.” Aan de volgende beurs doet Weenect dan ook zeker weten weer mee. Gil besluit: “ANIDO was een heel groot succes en zolang we de mogelijkheid hebben om klanten en partners fysiek te kunnen zien, blijven we dit doen. Dat contact maakt het samenwerken veel fijner.”

www.weenect.com

Deel dit bericht