Trendz presenteert de najaarscollecties

Met veel nieuwe deelnemers en een uitgebreid inspiratieprogramma

Hoe houd je de klant vast in de winkel? Wat zijn de december trends voor de bloemisterij? Hoe kunnen museumshops hun omzet verhogen? En wat zijn de nieuwe kleuren in de wereld van home decoration? De detailhandel vindt de antwoorden en nog veel meer op de najaarseditie van het inkoopevent Trendz op 28, 29 en 30 augustus in Evenementenhal Gorinchem.

Op het inspirational trade event for home decoration & Lifestyle presenteren meer dan 170 exposanten hun nieuwste collecties en merken. Naast vertrouwde deelnemers ook weer vele nieuwe deelnemers met een verrassend aanbod. Daarnaast zijn er verschillende korte lezingen om de detaillist van extra informatie te voorzien.

Volgens organisator Mascha de Bruin van Easyfairs is Trendz een must voor de detaillist die met zijn winkel stappen wil zetten. “Naast het direct bestellen van je assortiment op het event zie je dat Trendz zich door je jaren heen ook heeft ontwikkeld tot inspiratie/kennis event, met als kernvraag ‘hoe speel je maximaal in op de wensen van je klant om je omzet te verhogen.”

Inspelen op trends

De Bruin: “Het gedrag van consumenten verandert. Op Trendz laten we zien hoe je daarop kunt inspelen. Meer dan een trend is het begrip Duurzaamheid. Dat zal steeds meer een onderscheidende kernwaarde worden. Het heeft te maken met het assortiment, het aanbod sustainable producten, maar ook met de vraag ‘hoe breng je restproducten terug in de kringloop’. Met de sessie ‘Praktische tips voor de trend Duurzaam’ geven we antwoorden op die vraag. De zondag begint overigens met een presentatie van Lisette Boevenbrink van 4Styling die de bezoekers alles vertelt over uitstraling, winkelbeleving, de routing en een etalage die je naar binnen trekt.”

Andere sessies zijn ‘On good soil’ waar Anna Hutten van branchevereniging INretail de ‘stijltrends van 2023’ presenteert. Een van de grote trends van de toekomst is biophilic design, met als belangrijkste vraag wat groen in het interieur betekent voor het welzijn van de mens. Katja van Ewijk van Personalgreen laat zien hoe je een gezond, gelukkig en uitgebalanceerd groen interieur creëert. Leon Vermeulen van VBW (Branchevereniging voor Bloemisten in Nederland) geeft uitleg en verkooptips voor de bloemisten en hoe je nieuwe doelgroepen aantrekt.

Trendz wordt gehouden van zondag 28 tot en met dinsdag 30 augustus in Evenementenhal Gorinchem. Het event wordt gezien als de aftrap van het najaarsseizoen. Meer info op www.trendzvakbeurzen.nl.

Deel dit bericht