STIHL opent in 2023 bedrijfsmuseum

STIHL werkt momenteel aan de modernisering en uitbreiding van zijn hoofdzetel in Waiblingen in Duitsland. Het vlaggenschipproject van het toekomstige complex is STIHL Brand World. De opening van het museum staat gepland voor 2023. STIHL zal op drie verdiepingen het merk voorstellen en de bezoekers een kennisplatform over bossen en wouden aanbieden.

STIHL is een merk dat mensen over de hele wereld enthousiast maakt. In de hoofdzetel van het bedrijf in Waiblingen wordt de nieuwe STIHL Brand World gebouwd om het merk nog beter te profileren, los van het gebruik van de STIHL machines, en het zo op een unieke manier onder de aandacht te brengen. Het museum presenteert verschillende thema’s aan de bezoekers, verspreid over drie verdiepingen met een tentoonstellingsruimte van 1.500 vierkante meter en een totale oppervlakte van 5.000 vierkante meter. De focus ligt niet alleen op het bedrijf en zijn producten, maar ook op een thema dat al sinds de oprichting van STIHL synoniem is met het merk: een fascinatie voor de natuur, in het bijzonder voor bossen en wouden. Gezien het grote belang van dit thema wijdt het STIHL Brand World museum er een hele verdieping aan.

Een vermakelijke reis die eindigt met een blik op de toekomst
De verdiepingen “Visie” en “Innovatie” nemen de bezoeker mee op een amusante reis doorheen de bijna honderdjarige geschiedenis van het bedrijf: van het begin met de historische tweemanszagen, over de huidige STIHL technologie – die op vele vlakken toonaangevend is – tot een blik op de technologie van de toekomst en de verwachte toepassingen ervan. Een andere ruimte in de nieuwe STIHL Brand World is toegewijd aan STIHL TIMBERSPORTS en dompelt de bezoekers onder in de competitieve sfeer van de houthakkerssport. Een café en een shop met STIHL fanartikelen maken de ervaring compleet. “In al deze ruimten van onze nieuwe Brand World kunnen onze klanten, onze fans en geïnteresseerden het merk STIHL op een even informatieve als amusante manier beleven. “Ik ben ervan overtuigd dat dit op zijn beurt de trouw van de mensen aan het merk STIHL zal versterken”, aldus Norbert Pick, lid van de raad van bestuur van STIHL en verantwoordelijk voor marketing en verkoop.

Een bron van informatie over bossen en wouden
De derde verdieping van de STIHL Brand World, ‘Emotie’, is een breed kennisplatform over bossen en wouden, vooral in het licht van de duurzaamheid. De term ‘duurzaamheid’ werd immers meer dan driehonderd jaar geleden al geïntroduceerd om een toekomstgericht bosgebruik aan te duiden. Het kennisplatform biedt bezoekers uitgebreide informatie over thema’s als bosecosystemen, oerbossen of duurzame bosbouw. “De tentoonstelling, die zowel nationale als internationale elementen bevat, moet een belangrijke informatiebron worden over het thema bos en bosbeheer en de bezoekers een eigen mening laten vormen over deze onderwerpen – of ze nu scholieren of bosbouwprofessionals zijn”, zegt Prof. Dr. Jürgen Bauhus, hoofd van de leerstoel voor bosbouw aan de universiteit van Freiburg en curator van deze verdieping van de STIHL Brand World.

De nieuwe STIHL Brand World kadert in de huidige modernisering en omvangrijke uitbreiding van het moederbedrijf van STIHL in Waiblingen. Het is het vlaggenschipproject van het complex, dat harmonieus past in de omliggende natuurlijke omgeving, direct aan de oevers van de Rems. De opening van het museum staat gepland voor 2023.

Deel dit bericht