Kwekerij Da Capo wordt Natuur en Gezondheidscentrum Maarssen

Natuurgeneeskundig gezondheidscentrum
Dat gezondheid en welzijn steeds belangrijker worden, merkte ook kwekerij Da Capo in Maarsen. Hierdoor ontstond de droom om een natuurgeneeskundig gezondheidscentrum te bouwen. En waar beter dan in een glazenconstructie waar daglicht en de connectie met groen het beste tot zijn recht komen.

Multifunctionele kas
Smiemans Projecten, specialist op het gebied van publiekstoegankelijke glasconstructies, bouwt op het perceel aan de Maarsseveense Plassen een multifunctionele kas die onderdak zal geven aan complementaire en paramedische zorg. ‘Natuur & Gezondheidscentrum Maarssen’ wil ruimte bieden aan zorgverleners, artsen en therapeuten, die ook diezelfde visie en filosofie hebben en die elkaar durven te complementeren. In het glazen gebouw worden 7 praktijkruimtes, 3 spreekkamers, 3 zalen en een workshopruimte gerealiseerd.

Grote diversiteit aan zorg in bijzondere omgeving
Door de interactie en de samenwerking van een grote diversiteit aan zorgspecialisten, docenten en zorgverleners kunnen actuele gezondheidsproblemen structureel opgelost worden in een bijzondere omgeving vol groen, ruimte, licht, water, rust en creativiteit.

Duurzame klimaatbestendige constructie
Smiemans start in het voorjaar met de bouw. Eerst wordt de huidige kas gesloopt van Kwekerij Da Capo. Op het terrein van ruim 1 hectare worden twee breedkappen gebouwd. Door een combinatie van glas, polycarbonaat en sandwich wordt er een intiem, klimaatbestendig complex gerealiseerd waarbij duurzaamheid een belangrijke factor is.

Voordeel van bouwteam
Om een optimale prijs-kwaliteitverhouding te realiseren is er een bouwteam opgericht. De betrokken partijen bespreken en bepalen hier alle aspecten van de bouw. In het bouwteam zitten onder andere de opdrachtgever, de architect Goosman en de bouwer Smiemans Projecten. Het voordeel is dat zo met de beste leveranciers binnen het bepaalde budget de bouw wordt bepaald.

Deel dit bericht