Eerste editie van het Appeltern Plantenfestijn op 24 en 25 Juni

Wij hebben een nieuwtje. Op zaterdag 24 en zondag 25 juni vindt de eerste editie plaats van het Appeltern Plantenfestijn!

Het hele jaar door is er in De Tuinen van Appeltern volop aandacht voor het ontwerp en de inrichting van tuinen. Maar omdat de plantenwereld van Appeltern in feite groter is dan de tuinenwereld, organiseren we het Appeltern Plantenfestijn. De planten van Appeltern en de planten van diverse gespecialiseerde en bevriende kwekers staan twee dagen lang extra in de schijnwerpers! Nog nooit waren er in Appeltern zoveel planten te zien en te koop!

Elk van de 200 tuinen in Appeltern heeft een ander beplantingsplan. Daarnaast is er de 10.000 vierkante meter grote Nationale Vaste Plantentuin. In elk hoekje van het park zijn dus al ontelbare plantcombinaties en plantconcepten te zien. Maar tijdens het Appeltern Plantenfestijn komen er nog heel veel soorten bij. Onze centrale Lindenlaan wordt omgetoverd tot een feestelijke Planten Promenade. Tientallen kwekers zijn te gast om hun mooiste plantencollecties te laten zien en te koop aan te bieden. Ook bij dit eerste Appeltern Plantenfestijn willen we zoveel mogelijk soorten planten laten zien en laten ervaren; onze kwekers vertellen hun verhaal en laten iedereen delen in hun expertise. We leggen een tijdelijke Noviteiten Border aan waar alle nieuwe soorten gecombineerd gerangschikt zijn. De noviteiten zijn natuurlijk te koop bij stands van de kwekers. Tijdens het Appeltern Plantenfestijn zijn er ook diverse activiteiten. Zo wordt het Groei & Bloei tiny house geopend en vindt de finale plaats van de landelijke bloemschikwedstrijd.

Deel dit bericht