Een vertrouwd gevoel bij Notubec: Ervaren kassenbouw-aannemer zet persoonlijk contact op nummer één

In het Zuid-Hollandse Wateringen bevindt zich nu al 21 jaar een betrouwbare en innovatieve speler in het veld van tuinbouwprojecten: de enthousiaste aannemer Nobutec. Oprichters Arie Noordam en Ron van der Burg richten zich met Nobutec op de realisatie van kassenbouw, tuincentra en specialiteiten zoals kaswoningen en bijzondere kasachtige projecten. Hun benadering is klantgericht, oplossend en meedenkend; bij alle projecten staat de klant voorop.

Tekst: Michelle van der Harst

Nobutec heeft zich ontwikkeld tot een innovatief bedrijf met meerdere disciplines, maar in welke discipline ze ook werken, een goede relatie met de klant staat altijd op nummer één. Medeoprichter Ron van der Burg vertelt hierover: “Wij vinden het belangrijk om persoonlijk contact op te bouwen, omdat onze projecten klantspecifiek zijn. De projecten, die maken we samen. Voor Nobutec is het belangrijk dat vooral de klant, maar ook wijzelf trots kunnen zijn op het eindresultaat.”

Klein en groot
“Ons bedrijf denkt graag met de klant mee en zoekt naar oplossingen voor grote, maar zeker ook kleine projecten”, geeft Ron aan. “De omvang is voor ons niet van belang. Ik vind bijvoorbeeld dat kleine bedrijven door eenvoudige aanpassingen ook mooier en eventueel duurzamer gemaakt kunnen worden én daarbij hun eigen sfeer kunnen behouden.” Groot of klein, Nobutec wil graag elke klant een vertrouwd gevoel geven en een rendabel resultaat leveren voor de lange termijn. “Zo snel en voordelig mogelijk leveren is niet onze basisdoelstelling, want goedkoop kan eventueel duurkoop zijn”, aldus Ron.

Projecten
Het bedrijf heeft al heel wat succesvolle projecten in binnen- en buitenland opgeleverd: van grote kasprojecten en complete tuincentra tot speciale grote en kleine projecten waarbij de kaskennis zoveel mogelijk wordt toegepast. De bouwwerken zijn vaak combinaties van verschillende materialen, altijd afgestemd op de huidige normen, algemene producteisen en persoonlijke wensen. Een recent project van Nobutec was een zeer goed geïsoleerd tuincentrum. Betreft isolatie ziet Ron nog grote mogelijkheden, waar hij zich de komende tijd extra voor inzet. Het laatste initiatief van Nobutec is een B.V. waarin zij padelbanen bouwen, met eventueel een zelfontworpen overkapping. Waar Nobutec steeds meer mee doet, zijn zonnepanelen – het liefst geïntegreerd in het kassysteem. “Voor de zonnepanelen ontvangen we veel belangstelling. Op dit gebied is Nobutec dan ook met ontwikkelingen bezig, in samenwerking met andere bedrijven”, laat Van der Burg weten. Doordat Nobutec in diverse disciplines werkt, is het team breed inzetbaar. Dat levert een extra voordeel in knowhow op en maakt het bedrijf minder kwetsbaar.

Over de oprichters
Ron van der Burg verzorgt de verkoop voor Nobutec. De bevlogen ondernemer is al ruim 32 jaar actief in de branche en heeft in die tijd ook zijn eigen kas(woning) gerealiseerd, waardoor zijn creativiteit verder geprikkeld werd. Van de tuincentrumbranche wordt Ron heel enthousiast: “Dat is voor mij kassenbouw plus.” Arie Noordam zit al wat langer dan Ron in de branche. Hij verzorgt de financiën van het bedrijf en is ook bijzonder trots op wat Nobutec inmiddels allemaal doet. Met zijn nuchtere blik brengt hij een welkome balans in het bedrijf. •

Deel dit bericht