Dibevo-Vakbeurs viert de springlevende huisdierenbranche!

Dé brancheorganisatie voor ondernemende huisdierenspecialisten houdt op 10 en 11 oktober 2021 weer een gezellige vakbeurs in De Broodfabriek in Rijswijk. Dibevo organiseert al 80 jaar Nederlands belangrijkste (tweejaarlijkse) vakbeurs voor huisdierprofessionals, die dit jaar geheel in stijl van het thema kunnen laten zien dat ze alive and kicking zijn. Want de dierenbranche is “levendiger dan ooit”, vertelt Dibevo’s projectmanager Janny Freriks. Dus: tijd om te netwerken in een ongedwongen sfeer, producten te voelen en natuurlijk om orders te schrijven.

Tekst: Michelle van der Harst

Herhaalrecept met nieuw thema
Twee jaar geleden vond de Dibevo-Vakbeurs ook in De Broodfabriek plaats. Omdat dit evenement een groot succes was, heeft Dibevo hetzelfde concept doorgevoerd naar de beurs van 2021. Want wat goed is, moet je niet willen veranderen. “De samenwerking met De Broodfabriek is plezierig en de mogelijkheden op locatie zijn fijn”, vertelt Janny. “Aan het concept van de vakbeurs hebben we niet veel gesleuteld, maar we hebben uiteraard wel gekozen voor een andere aankleding en een nieuw thema. De exposant die dat wil, kan het thema gebruiken als een kapstok, maar dat hoeft uiteraard niet. Dit jaar is het thema alive and kicking, aangezien het heel goed gaat in de dierenbranche. Er zijn de afgelopen tijd meer dieren aangeschaft dan ooit tevoren, waar heel goed voor gezorgd wordt. En daar profiteert de dierenbranche van.”

Aanmeldingen
Dat het goed gaat met de sector, is terug te zien in de aanmeldingen voor de beurs. “We zien dat andere, nieuwe spelers zich registreren, evenals bedrijven die een tijdje zijn weggeweest en nu weer terugkomen. In het begin ging het ook heel hard met de inschrijvingen, hoewel we nu merken dat er ook mensen zijn die afwachten of de beurs überhaupt wel door gaat. Zodra er meer bekend is, zullen die laatste meters vast snel worden bezet.”

Fysiek netwerken
Ondanks het feit dat mensen wat afwachtend zijn – wat Janny heel goed kan begrijpen – heeft men over het algemeen ook weer enorm veel zin in een fysieke beurs. “Van zowel de exposanten als de bezoekers horen we dat ze er echt aan toe zijn om elkaar weer te ontmoeten. Voor vertegenwoordigers zijn die ontmoetingen nu al wel een beetje op gang gekomen, maar in het eerste jaar konden ze maar weinig langskomen in de winkels. De beurs is dan weer een fijn netwerkmomentje.” Ook is de context er anders: “In een winkel ben jij als leverancier op bezoek, tijdens een beurs komt de winkel bij jou langs”, aldus Janny.

Corona
Hoewel niemand kan voorspellen hoe het er in oktober qua corona uitziet, verwacht Dibevo dat de beurs gewoon doorgaat. Janny: “Zoals het er nu voorstaat, is de Dibevo-Vakbeurs Toegestaan en is het ook prima te organiseren. Dat komt doordat de beurs te boek staat als een doorstroomlocatie. Het is nu nog niet zeker welke maatregelen er in oktober gaan gelden, maar we zijn voorbereid op verschillende scenario’s. Die onzekerheid hoort bij deze tijd, hoe vervelend ook, dus we plannen de organisatie daar gewoon omheen. Ondertussen hebben we een plan A, B en C opgesteld. We houden er sowieso rekening mee dat men bij de ingang een vaccinatiebewijs of bewijs van een negatieve test moet laten zien.” Ook op het gebied van catering wordt COVID-19 in acht genomen. “Normaal gesproken delen we veel hapjes en drankjes uit, maar om de kans op besmetting te verkleinen zal dat nu niet gedaan worden. De focus ligt op het corona-proof aanbieden van eten en drinken.”

Wat exposanten en bezoekers kunnen verwachten
• 4.000 (potentiële) bezoekers in twee dagen, op 11.000 m² beursvloer;
• Gratis eten en drinken, inclusief een klein ontbijtjeom 8.00 uur;
• Ruime openingstijden, van 9.00 tot 18.00 op zondag
10 oktober en van 9.00 tot 19.00 uur op maandag 11 oktober.
Dibevo-leden ontvangen vier gratis toegangskaarten. Niet-leden betalen €25, of slechts €18 bij voorregistratie.

Petstyle Living: deelnemer en sponsor
van de Dibevo-Vakbeurs

Eén van de zes sponsoren van de Dibevo-Vakbeurs 2021 is hondensnackleverancier Petstyle Living. Directeur/eigenaar Robin van Leeuwen kijkt uit naar eindelijk weer een fysieke beurs en vertelt over de redenen van deelname.

“We introduceren ons nieuwe merk, Veggiepet: vegetarische snacks voor huisdieren, met name voor hond en kat. In onze branche is veel hetzelfde, maar deze producten zijn uniek.” Daarmee is Veggiepet een mooie toevoeging aan de standaardsnacks die Petstyle ook aanbiedt – zoals sticks, botten en ringen met kip of eend. De vegetarische lekkernijen zijn verkrijgbaar in de smaken zoete aardappel, groene thee en pinda.

Veggiepet werd niet alleen ontwikkeld vanuit duurzaam oogpunt, maar ook “omdat we zien dat mensen steeds vaker vlees vervangen door alternatieven. Aangezien de hond een beetje de mens achternaloopt – in letterlijke en figuurlijke zin – verwacht en hoop ik dat deze trend ook zal overslaan naar huisdieren”, aldus Robin. “Op 10 en 11 oktober spreken we graag onze vaste klanten weer, en tegelijkertijd is de vakbeurs uitermate geschikt om huidige en nieuwe klanten onze (nieuwe) producten te laten zien en voelen.”

Koffieboomwortel en insecten
bij I&I Pet Supplies

I&I Pet Supplies, leverancier aan dierenspeciaalzaken, staat dit jaar op 10 en 11 oktober met een mooie lange stand op de Dibevo-Vakbeurs in de Rijswijkse Broodfabriek. Op de stand prijkt een grote boom…

Toch verkoopt het bedrijf geen bomen maar duurzame kauwsnacks, voeding en koekjes. De (nieuwste) kauwsnacks worden namelijk gemaakt van koffieboomwortel. Normaal is dat afval dat verbrand wordt, maar I&I maakt er een duurzame hondensnack van. Nieuw van I&I op deze Dibevo-beurs zijn ook kauwsnacks van twee andere houtsoorten: olijfhout en wijnhout. Ook dat zijn normaal gesproken afvalproducten. En naast de koekjes op basis van insecten is er nu ook natvoer met insecten: de eerste in zijn soort. “Onze inheemse houtsoorten splinteren snel”, vertelt Isabelle van Benthem van I&I Pet Supplies. “Die zijn dus niet geschikt om er een kauwsnack van te maken. We zochten naar soorten die zacht worden als de hond erop kauwt. Deze kauwbotten doen dat. Ze worden aan de lucht gedroogd, zonder toevoegingen.”

De nieuwe duurzame insectensnacks zijn een mooie aanvulling op de andere producten van de groothandel die geschikt zijn voor allergische honden of honden met een gevoelige maag. Zo zijn er vijf soorten hondenkoekjes: de een bestaat voor 100% uit insect, de ander is met banaan en chiazaadjes of met hennep. Er zijn zelfs powersticks met insect-eiwitten, eentje voor een frisse adem of een duurzame snack met insect en alg.

Innovatie
Naast duurzaamheid en gezondheid is ook innovatie een speerpunt bij I&I. “Wat normaal niet meer wordt gebruikt, daar kun je toch iets mee, is ons credo,” stelt Isabelle van Benthem. “Zo komt onze nieuwste vissnack uit Urk, gemaakt van een restproduct dat ze anders weggooien. De lijnen zijn superkort, want we zitten vlak in de buurt.” De groothandel groeit intussen als nooit tevoren. Waar het begon met leveren aan online natuurvoedingswinkels, breidt het aantal afzetkanalen zich uit naar de stenen winkels. Ook de reguliere sector weet de weg naar I&I steeds vaker te vinden. “Duurzaam komt steeds verder uit de alternatieve hoek”, vertelt Isabel. “En wat voor een allergische of gevoelige hond goed is, is natuurlijk ook prima voor een hond die nergens last van heeft. We laten op de beurs dus graag zien wat we in huis hebben, aan zowel bestaande als nieuwe klanten

Deel dit bericht