De nieuwe accu-onkruidknipper STIHL RGA 140 beperkt merkbaar het risico van opgeworpen steentjes of gruis

Slingervrij maaien

Met de accu-onkruidknipper STIHL RGA 140 krijgen professionals in de gemeente- en wegendiensten, land- en tuinbouw en conciërgediensten een nieuwe oplossing in handen. De accu-onkruidknipper vergemakkelijkt het verwijderen van onkruid en gras en dit zonder steentjes weg te slingeren. Het snijgereedschap is voorzien van twee messen die in tegengestelde richting draaien. Dit vermindert merkbaar het risico van schade door opgeworpen steentjes of gruis. De KWF-gecertificeerde machine met dubbele handgreep is daarom ideaal om komaf te maken met onkruid en gras rond palen en langs vangrails, omheiningen, straten en stoepen.

De machine leent zich ook perfect voor maaiwerken op vluchtheuvels en parkeerplaatsen. Om een uitstekende maaiprestatie bij een optimale energie-efficiëntie te verkrijgen, kan het toerental van de krachtige EC-motor in drie stappen aangepast worden.

Bovendien werkt de machine zo geruisloos dat gehoorbescherming overbodig is. De machine is dus ook geschikt voor gebruik op geluidsgevoelige locaties. De dubbele handgreep biedt een hoog werkcomfort bij langdurig gebruik. De robuuste accu-onkruidknipper leent zich voor gebruik op de meest uiteenlopende ondergronden, zoals steenslag, asfalt en plaveisel. De gemakkelijk te reinigen luchtfilter staat borg voor een betrouwbare motorkoeling en dus voor een lange levensduur.

De machine maakt deel uit van het STIHL AP accusysteem voor professionele gebruikers en werd speciaal ontworpen om aan hun vereisten tegemoet te komen. De RGA 140 kan bovendien ook worden gebruikt bij regen en vocht (IPX4). Voor de optimale werking van de machine wordt de accu AP 300 S aanbevolen. Die staat niet alleen in voor de energievoeding, maar garandeert ook een uitstekend evenwicht.

Overzicht van de details:

  • Grote snijkracht en slingervrij maaien

De accu-onkruidknipper STIHL RGA 140 beschikt over een snijgereedschap met twee in tegengestelde richting draaiende messen. In tegenstelling tot roterende maaidraden en metalen snijbladen wordt zo het risico van schade door opgeworpen steentjes of gruis merkbaar verminderd. Tegelijk garandeert dit mesprincipe een grote snijkracht en voorkomt het dat het maaisel de messen blokkeert. Kortom, de nieuwe RGA 140 is de ideale machine om onkruid en gras te verwijderen rond palen, langs vangrails, omheiningen, wegen en stoepen, en op vluchtheuvels en parkeerterreinen.

  • Krachtig en geruisloos

De accu-onkruidknipper wordt aangedreven door een borstelloze, elektronisch gestuurde elektromotor (EC). Die werkt zo geruisloos dat de machine zich uitstekend leent voor gebruik op geluidsgevoelige locaties, bijvoorbeeld in de buurt van scholen, ziekenhuizen en begraafplaatsen of zelfs in woongebieden. Bovendien hoeft de gebruiker geen gehoorbescherming te dragen.

De dubbele handgreep kan zonder gereedschap worden versteld, wat bijdraagt tot het hoge werkcomfort, zelfs bij langdurig gebruik. Het toerental van de RGA 140 kan in drie stappen aan de werksituatie aangepast worden. Dat zorgt niet alleen voor een grote energie-efficiëntie, maar ook voor langere werktijden per acculading. De luchtfilter is eenvoudig schoon te maken en staat borg voor de motorkoeling en een lange levensduur met een constant hoog vermogen.

  • Veelzijdig en modulair accusysteem

De RGA 140 haalt zijn energie uit een krachtige lithiumionaccu van 36 V uit het AP systeem. Deze accu is ontwikkeld om aan de vereisten van professionele gebruikers tegemoet te komen en maakt het mogelijk om de machine volgens de IPX4 norm in slechte weersomstandigheden, zoals bij regen en vocht te gebruiken.

Het AP systeem omvat, naast de onkruidknipper meer dan 30 machines voor de meest uiteenlopende toepassingen, alsook nog accu’s, ruggedragen accu’s en verscheidene laders. De RGA 140 is met alle accu’s uit het systeem compatibel. We raden de AP 300 S aan voor optimale prestaties.

  • Klaar voor STIHL connected

De accu-onkruidknipper is al klaar voor de STIHL Smart Connector 2 A, die meteen met het besturingssysteem verbindt wanneer hij in de behuizing wordt geplaatst. Daardoor is de RGA 140 heel eenvoudig te integreren in het STIHL connected systeem. Professionele gebruikers krijgen met deze digitale oplossing een gedetailleerd overzicht van de machinegegevens voor een efficiënt machineparkbeheer. Zo wordt de looptijd, de leeftijd, de geplande onderhoudsbeurten en de onderhoudsgeschiedenis weergegeven.

Website België
Website Nederland
Facebook België
Facebook Nederland

Deel dit bericht