Accugereedschap verovert Nederlandse tuin

Groot gebruiksgemak en milieu- en buurvriendelijk

Een forse beweging in de tuinbranche: accugereedschap wint sterk aan populariteit ten koste van machines met benzinemotor. Belangrijkste redenen: groot gebruiksgemak en milieu- en buurvriendelijk! Accugereedschappen werken namelijk geluidsarm, stoten geen schadelijke gassen uit, presteren uitstekend en trillen nauwelijks. Bovendien kun je draadloos (zonder elektriciteitskabel) werken en hoef je niet meer te hannesen om benzine of olie bij te vullen. Tuinspecialist Husqvarna presenteert een nieuwe acculijn voor particuliere tuinen met onder meer een grasmaaier, heggenschaar en stokzaag. Daarbij is gebruik gemaakt van technologieën die ook zijn toegepast in de gereedschappen voor professionals. De accu’s zijn tussen de verschillende gereedschappen uitwisselbaar.

Grasmaaier
De nieuwe Husqvarna duwmaaier LC137i heeft een maaibreedte van 37 cm en is licht van gewicht door het onderhoudsarme kunststof chassis. Het maakt de accumaaier ideaal voor gazons in stads- of voortuinen. Grasresten worden automatisch verzameld in de opvangbak (50 L) maar kun je ook met de Bioclip-functie mulchen. Dat betekent dat de grasresten eerst fijn versnipperd worden en vervolgens teruggeworpen op het gazon als voeding voor het gras. De maaihoogte stel je met een handbeweging in. Na het maaien kun je de machine inklappen en compact opbergen. Van maart tot en met mei 2021 is er een voordeelactie met de LC137i maaier en 115iL grastrimmer inclusief accu en lader. 

Stokheggenschaar en stokzaag
Voor hoge en brede hagen biedt de nieuwe Husqvarna 120iTK4 stokheggenschaar met accu uitkomst. Doordat de steel uitschuifbaar is, heb je een bereik van maximaal 4 meter en kun je ‘m toch compact opbergen. Met de stokheggenschaar werk je veilig vanaf de grond en behoren gevaarlijke capriolen met keukentrapjes of ladders tot het verleden. De kop van de heggenschaar kun je kantelen zodat je ook de bovenkant van de haag perfect kunt snoeien. Door het slimme ontwerp ligt het gereedschap perfect in de hand. Op dezelfde uitschuifbare steel kun je ook een stokzaag bevestigen. Boomtakken tot een doorsnede van 25 cm vormen dan geen enkel probleem. 

PowerBoost
Met de nieuwe accugereedschappen van Husqvarna is het prettig werken. De bediening spreekt voor zich (maar een gebruiksaanwijzing wordt uiteraard meegeleverd). Wanneer je meer vermogen nodig hebt, schakel je de PowerBoost in. Ideaal bij het maaien van lang en vochtig gras en het snoeien van dikkere takken. Voor lichte klussen schakel je de SavE-functie in. Zo werk je nog langer en extra efficient met een accu. Denk aan het snoeien van dunne takjes. De werktijd van een accu varieert per gereedschap. Een indicator geeft aan hoe vol de accu is, zodat je precies weet wanneer het tijd is om de accu te wisselen of op te laden.

Kijk voor meer informatie en verkoopadressen op www.husqvarna.com.

Fotocredit: Husqvarna

Deel dit bericht